Hankinta 2018-05-03T09:44:05+02:00

Miksi käyttää ulkopuolista hankintaorganisaatiota?

Miten yrityksenne on huolehtinut, että alihankinta on mahdollisimman kustannustehokasta? Oletteko hyödyntäneet hankintoja alhaisen kustannustason maista, joissa hintataso voi tyypillisesti olla luokkaa 50% kehittyneiden maiden hintatasosta? Tällaista säästömahdollisuutta ei voi jättää käyttämättä.

Ei ole kuitenkaan välttämättä helppoa täysimittaisesti hyödyntää kaikkia hankinnan säästömahdollisuuksia. Sopivien toimittajien löytäminen ja kvalifiointi vaatii sekä aikaa että rahaa. Alihankkijoiden jatkuva valvonta on välttämätöntä laadun ja toimitusaikojen varmistamiseksi. Jo yksistään korkeat matkakustannukset voivat olla riittävä syy jättää hankinnat kaukaisista maista tekemättä.

Varteenotettava vaihtoehto on käyttää kolmatta osapuolta hankintoihin oman henkilöstön ohella. Oikein valitulla hankintapartnerilla on henkilöstöä paikan päällä, kokemusta vieraasta kulttuurista ja olemassa oleva toimittajaverkosto. Pienemmille yrityksille kolmannen osapuolen käyttö on usein ainoa kustannustehokas mahdollisuus.

Miksi hankkia Kiinasta?

Kiina ei nykyään ole maailman halvin maa. Hankinnan kokonaiskustannuksissa Kiina on kuitenkin erittäin kilpailukykyinen useasta syystä:

Työvoima on hyvin koulutettua ja ahkeraa, mutta työvoimakustannukset voivat olla vain 10% kehittyneiden maiden tasosta.

Raaka-aineiden saatavuus on hyvä ja hinnat edullisia.

Kiinassa on suuri, monipuolinen ja nykyaikainen teollisuus.

Kehittynyt kommunikaatio- ja liikenneinfrastruktuuri erottaa Kiinan monista muista alhaisen kustannustason maista.

Korkealaatuisia alihankintoja on saatavana Kiinasta, mutta ne vaativat jatkuvaa valvontaa. Yhteistyö kiinalaisten kumppaneiden kanssa perustuu pitkäaikaisiin suhteisiin, jotka edellyttävät jatkuvia henkilökohtaisia tapaamisia. Monissa tapauksissa ostajan edustajan tulisi olla jatkuvasti tai lähes jatkuvasti paikan päällä.

Kuva2200

ew7

ew320